Wetgeving betreffende inlays in werkschoenen.

Gecertificeerde zolen voor in gecertificeerde werkschoenen.
Indien de schoen met een uitneembare inlegzool geleverd is, dan dient duidelijk aangegeven te zijn dat de testen uitgevoerd zijn met de bijgeleverde inlegzool.

Een waarschuwingskenmerk dient aan te geven dat de schoenen enkel en alleen gebruikt mogen worden met de bijgeleverde inlegzool en dat de inlegzool alleen vervangen mag worden door een vergelijkbare inlegzool van de oorspronkelijke fabrikant van de schoen.
Er mogen dus geen inlegzolen uit andere schoenen of van andere merken in veiligheidsschoenen gelegd worden, omdat deze inlegzolen niet door een certificerende organisatie getest zijn, samen met de schoen.
Doe je dat wel, ben je dus in overtreding, met alle gevolgen van dien (o.a. aansprakelijkheid) .
In samenwerking met fabrikanten van veiligheidsschoenen heeft Hartmann/Secosol de testen op basismodellen uitgevoerd, in combinatie met de Secosol inlegzolen.
Daarmee is Hartmann/Secosol gerechtigd om voor die betreffende merken en type schoenen een conformiteitsverklaring af te geven, waarmee U als client de zekerheid heeft dat de veiligheidsschoenen inclusief de inlays voldoen aan alle wettelijke eisen.
Dit heeft consequenties voor het aanmeten en leveren van inlays in werkschoenen:
Podologie Marian van Zwieten voldoet aan de voorwaarden om voor U gecertificeerde zolen te leveren voor in uw gecertificeerde werkschoenen, inclusief de conformiteitsverklaring.
Stel ook uw werkgever op de hoogte van deze nieuwe wetgeving!!
Voor inlichtingen kunt U contact opnemen.