Stichting loop behartigt de belangen van de bij haar aangesloten professionals; registerpodologen, podoposturaal therapeuten, voetkundig adviseurs en voetkundig sport adviseurs en is beschikbaar voor advies en ondersteuning. Namens de leden is zij een professionele gesprekspartner naar overheid en zorgverzekeraars.

Stichting Loop initieert wetenschappelijk onderzoek om het effect van een behandeling door een therapeut wetenschappelijk aan te tonen en zodoende te komen tot evidence based medicine, geneeskunde op basis van evidentie (toetsbaarheid).

Geschiedenis: In februari 1999 is stichting Loop als brancheorganisatie opgericht. De opleiding die voor voetzorg destijds aangeboden werd was voltijd en vierjarig. Deze was dus voor werkende zorgverleners onmogelijk te combineren. De academie voor Podologie ontwikkelde voor deze paramedici een erkende deeltijdopleiding die nog steeds aan een enorme behoefte voldoet. Om de honderden afgestudeerden te voorzien van een eigen brancheorganisatie met daarbij een kwaliteitsregister werd Stichting Loop opgericht